Sergi

“Küçük Muallimlerin Elişi Albümü” Sergisi(2010)
Hünkar Köşkü Müzesi’nde bulunan ve dış kapağında “Erkek Muallim Mektebi Resim Dersleri” yazılı olan albüm, Atatürk’e, 1925 yılında, bu köşkte hediye edilmiştir. 2010 yılında müze bahçesinde düzenlenen sergi, 19 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında izlenimde kalmıştır.

“V. Mehmet Reşat’ın Bursa’ya Gelişi” konulu fotoğraf sergisi
         Daha önce Kent Müzesi’nde izleyiciye sunulan sergi, ardından 11 Haziran-30 Haziran 2014 tarihleri arasında   Hünkar Köşkü Müzesi Havuzlu Salon’da izlenime sunulmuştur.

“Cumhuriyet Dönemi Türkiye’si” Kara Kalem Resim sergisi(04-23 Kasım 2014)

04 Kasım-23 Kasım 2014 tarihleri arasında “Cumhuriyet Dönemi Türkiye’si”  kara kalem karma resim sergisi Hünkar Köşkü Müzesi Havuzlu Salon’da izlenime sunuldu.

“Osmanlı Padişah Portreleri” Kara Kalem Resim Sergisi(07 Nisan-31 Mayıs 2015)

07 Nisan-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında” Osmanlı Padişah Portreleri”  kara kalem karma resim sergisi Hünkar Köşkü Müzesi Havuzlu Salon’da izlenime sunuldu.

Gerçekçi Heykeller Hünkar Köşkü’nde – 18 Mayıs 2015
- Tarih, Hünkâr Köşkü Müzesi’nde yeniden canlandı.

BURSA – Hünkar Köşkü, birbirinden güzel sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tarih, Hünkâr Köşkü Müzesi’nde yeniden canlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hünkâr Köşkü Müzesi, tarihte bu köşkte konaklayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Osmanlı padişahlarından Abdülmecit, Abdülaziz ve V. Mehmet Reşat’a ait gerçekçi silikon heykelleri konuklarıyla buluşturuyor. Özel heykeller, ‘18 Mayıs Müzeler Günü’nden itibaren daimi olarak ziyarete sunuluyor. Baş ve elleri silikondan imal edilen ve birebir boyutlarda yapılan gerçekçi heykellerin, saç, sakal, kaş ve kirpiklerinde de gerçek malzemeler kullanıldı. Ayrıca heykellerin hepsine gerçek göz etkisi veren protez gözler takıldı. Atatürk’e ve padişahlara, yaşadıkları dönemi yansıtan fotoğraflardan yararlanılarak özel olarak hazırlanan kostüm ve aksesuarlar giydirildi. Bursa’nın nadir sivil mimari örneklerinden Hünkar Köşkü Müzesi’nde, ziyaretçileri artık gerçek sahipleri karşılayacak. Pazartesi hariç, haftanın diğer günleri sabah 09.00’da ziyarete açılan müze, akşam 18.00’e kadar konuklarını ağırlıyor.

“Av Köşkü’nde Avcılık Üzerine” Temalı Sergi 18 Mayıs 2016 tarihinde, müze üst bahçe alanında ziyaretçilerin izlenimine sunuldu. Türk milli kültüründe önemli bir yere sahip olan avcılığın tarihinin kronolojik olarak anlatıldığı sergide, görsel av alanı canlandırması da yer alıyor.

Gelecek Sergi “Hünkar Köşkü’nün Biriktirdiği Anılar”

Açılış Tarihi: Ekim  2017

(Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından gelecek sergi konusu ve açılış tarihinde değişiklik yapılabilir.)